Paklijst voor zomervakantie

Wat je niet mag vergeten

Of het nu Egypte, Spanje of de Canarische Eilanden zijn – je zomervakantie staat voor de deur en je bent weer op het laatste moment aan het inpakken? Of ben je een organisatietalent dat nog een laatste blik wil werpen op je zomerchecklist? Maakt niet uit – in onze uitgebreide checklist laten we je zien wat je nodig hebt voor je zomervakantie.

Inhaltsverzeichnis

Geld & financiën

Een categorie die in geen enkele checklist mag ontbreken – of je nu inpakt voor de zomer- of wintervakantie. Een reiskredietkaart waarmee je wereldwijd gratis geld kunt opnemen is een echte aanrader. Zorg er ook voor dat je altijd wat contant geld bij je hebt.

Je kunt je geld het beste verdelen over twee verschillende portemonnees. De tweede portemonnee kun je in de hotelkluis bewaren. Als je gaat zwemmen op het strand, zijn kleine geldvoorraadjes erg handig. Je moet de volgende dingen meenemen:

Kleding

Voor de zomervakantie kun je het beste lichte kleren inpakken. Voor koelere avonden moet je echter wel een warme trui of jas meenemen. In sommige landen (bijv. Arabische landen) mag je openbare en religieuze gebouwen alleen bezoeken als je armen, schouders en benen bedekt zijn.

Soms is een hoofddoek ook nodig. Neem in dat geval een lange sjaal mee die je om je nek kunt wikkelen als dat nodig is. Als je een outdoorvakantie plant, denk dan aan ademende, wind- en waterdichte kleding. Vooral voor bergtochten heeft de ui-look zich bewezen.

Toiletartikelen

Door blootstelling aan de zon en temperaturen rond de 40 graden raakt onze huid behoorlijk gestrest. Vooral op zomervakantie zijn zonnebrandcrème en een goede vochtinbrengende crème onmisbaar. Neem je toiletspullen mee in reisformaat om ruimte te besparen. Denk ook aan de regels voor vloeistoffen in je handbagage!

Belangrijke documenten

De volgende dingen heb je natuurlijk nodig voor elke vakantie – of het nu een zomer- of skivakantie is. Vliegtickets, paspoort, ziektekostenverzekeringskaart en een afgesloten buitenlandse ziektekostenverzekering mogen in geen geval vergeten worden. Afhankelijk van je levenssituatie (bijv. student of professional) en de bestemming kan de checklist enigszins variëren.
Inhoudsopgave

MAXTOP Heuptasje voor Dames en Heren

Lichtgewicht, comfortabel en veilig. Deze fanny pack is de perfecte reisgenoot voor onderweg.

€12,99

super product

Ladival Kinderzonnemelk SPF 50+ – parfumvrije zonnebrandlotion voor kinderen – zonder kleur- en conserveringsmiddelen – waterdicht – 1 x 200 ml

Ontwikkeld voor de bijzonder gevoelige huid van kinderen

€21,02

super product

Autan Repellent Spray 100ml

Muggen en teken? Nee, bedankt! Autan Protection Plus Tick Protection Pump Spray Lotion beschermt tot 4 uur tegen teken en tot 7 uur tegen muggen.

€11,60

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Last-minute vluchten

Visum aanvragen

Paklijst voor zomervakantie

Langeafstandsvluchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *