Internationale verzekering

Wanneer je er een moet nemen

Als je ziek wordt op Mallorca, in Australië of in het Caribisch gebied, dan is het een voordeel als je een internationale ziektekostenverzekering hebt. Van welke verzekering je kunt profiteren hangt ook af van hoe je in Duitsland verzekerd bent. Binnen de Europese Unie, Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en de landen waarmee Duitsland een socialezekerheidsverdrag heeft, betaalt de wettelijke ziektekostenverzekering namelijk zowel een deel van de dokterskosten als een deel van de ziekenhuiskosten.

Belangrijk om te weten: Alleen wat een burger van het vakantieland van zijn of haar ziektekostenverzekering zou krijgen, wordt vergoed. In sommige landen is de zorg echter ontoereikend en worden particuliere medische rekeningen niet gedekt door de ziektekostenverzekering in Duitsland. Dit betekent dat de kosten voor eigen rekening zijn als je geen aanvullende verzekering afsluit.

Inhaltsverzeichnis

Wat een zorgverzekering kan doen

In principe volstaat in de landen van Europa en Zwitserland de algemene ziekteverzekeringskaart en is er geen speciale buitenlandse ziektekostenverzekering nodig. Elke reiziger kan het beste van tevoren bij zijn zorgverzekeraar navragen in hoeverre de verzekering voor welke gevallen in het buitenland geldt. Dit geldt vooral voor reizen buiten Europa. Als je besluit een internationale zorgverzekering af te sluiten, kun je hier zien welke tarieven meestal zijn inbegrepen:
Een buitenlandse ziektekostenverzekering binnen Europa is daarom onontbeerlijk en voor behandelingen in een land zonder socialezekerheidsovereenkomst dekt de wettelijke ziektekostenverzekering in Duitsland sowieso niets.

Wat je particuliere ziektekostenverzekering betaalt

Particuliere ziektekostenverzekeringen zijn wereldwijd geldig, maar verschillen soms in tijdsduur. Sommige bieden slechts één maand dekking voor landen buiten Europa, terwijl andere een onbeperkte dekking bieden. Maar zelfs als je een particuliere verzekering hebt, moet je voor je vakantie controleren of je een ziektekostenverzekering in het buitenland nodig hebt. Controleer ook welke kosten je verzekering dekt, want in veel gevallen wordt bijvoorbeeld het retourtransport naar het thuisland niet gedekt door de verzekering.
Inhoudsopgave

Hossom 2 stuks Medicijntas

Deze medicijntas biedt optimale ruimte voor je EHBO-kit.

15,99 €

super product

Transparante toilettas met reisflessenset

Extra stevige ritssluiting: kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats. De doorzichtige TWIVEE-toilettas is gemaakt met een zeer duurzame en gestikte ritssluiting.

€16,95

super product

Beoordeel dit artikel

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Tips & trucs voor veilig reizen

Reisverzekering

Internationale verzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *