Vakantiehuizen in Denemarken

Een overzicht van de mooiste accommodaties & bestemmingen

Eindeloze duinlandschappen, zilte zeelucht, een hippe hoofdstad en kleurrijke huizenrijen – oh, Denemarken, je hebt ons hart gestolen! Het land in het hoge noorden wordt steeds populairder als reisbestemming: Vooral individuele reizigers boeken graag een authentiek vakantiehuis in Denemarken. Deense vakantiehuizen zijn vooral één ding: gezellig! 

Inhaltsverzeichnis

De mooiste hotels voor een onvergetelijke vakantie

Daarnaast bieden ze veel ruimte en maken ze indruk met hun typisch Scandinavische design. Maar waar vind je de mooiste vakantiehuizen in Denemarken?

1. Ontdek het sprookjesachtige eiland Fünen

Sprookjes- en geschiedenisfans opgelet! Het op twee na grootste eiland van Denemarken herbergt talloze historische kastelen en landhuizen. Het Deense eiland Fünen draagt daarom terecht de bijnaam “Sprookjeseiland”. Fünen ligt in het zuiden van Denemarken tussen Jütland en Seenland en is vooral bekend vanwege het prachtige kasteel Egeskov. Het historische kasteel is niet alleen de best bewaarde waterburcht van Europa, maar biedt ook plezier en vermaak voor jong en oud. Hier kun je ervaren hoe het voelt om een prins of prinses te zijn. Verheug je op een sprookjesachtige rondleiding door het kasteel. Naast prachtige kastelen biedt Fünen ook idyllische natuur en charmante vakantiehuizen.

2. Beleef de westkust van Jütland

Zijn kilometerslange zandstranden en eindeloze duinen jouw ding? Dan is de westkust van Jütland perfect voor jou. Hier beleef je een van de mooiste zonsondergangen aan de Noordzee. Jütland is een waar natuur- en wildparadijs. Tijdens je verblijf moet je zeker een uitstapje plannen naar het schiereiland Skallingen – er lopen schattige zeehonden rond. Of je kunt een bezoek brengen aan het vogelreservaat Tipperne, dat bekend staat om zijn enorme vogelkolonies. Trouwens: West-Jütland heeft ook op cultureel gebied veel te bieden. Je kunt hier talloze kerken, oude boerderijen en musea bezoeken. Natuurlijk breng je je vakantie aan de westkust van Jütland door in een typisch Scandinavisch vakantiehuis.

3. Leven als een inwoner – in de trendhoofdstad Kopenhagen

Plannen voor een vakantie in de hippe hoofdstad Kopenhagen? Goed idee! De grote stad staat bekend om zijn vele contrasten: aan de ene kant biedt Kopenhagen lieflijke, historische wijken en indrukwekkende kastelen en musea die je mee terug in de tijd nemen – en aan de andere kant staat de stad bekend om zijn ultramoderne gebouwencomplexen en trendy eetgelegenheden. Een echt spannende mix! Als je de hippe metropool net als een inwoner wilt ervaren, dan is een vakantie appartement in een van de vele mooie wijken van Kopenhagen een aanrader. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie appartement in Frederiksberg? Deze buurt ligt dicht bij het stadscentrum en is bijzonder groen en rustig. Of je kunt een appartement boeken in Vesterbro – de trendy wijk van de stad met funky bars, opkomende restauranthouders, chique modemerken en nog veel meer.
Inhoudsopgave

Denemarken

Nieuw in 2023! Wat & Hoe Reisgids Denemarken, een complete gids, met Top 10 hoogtepunten, gedetailleerde kaarten, verrassende wandelingen en veel tips voor een leuk café, bar of restaurant.

€ 9,99

super product

Peter's Yard: Smörgåsbord: Deliciously simple modern Scandinavian Recipes

Heerlijk eenvoudige moderne Scandinavische recepten.

€23,29

super product

Beoordeel dit artikel

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Vakantiehuis of hotel

Vakantiehuizen in Denemarken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *