De populairste bestemmingen in Europa

7 bestemmingen in een oogopslag

Het hoeft niet altijd Londen, Venetië of Parijs te zijn. Europa heeft veel meer fascinerende bestemmingen te bieden, waarvan sommige plaatsen zijn waar je in eerste instantie niet aan zou denken, maar die zeker een bezoek waard zijn. Neem hieronder een kijkje om te zien welke bestemmingen een reis waard zijn:
Inhaltsverzeichnis

1. Noorse fjorden

Noorwegen heeft meer dan 1000 fjorden, waarvan de bekendste de Sognefjord, Lysefjord, Nærøyfjord en Geirangerfjord zijn. De fjorden worden omringd door steile kliffen en groene valleien. Je kunt de omringende landschappen op eigen houtje of met een gids verkennen, er zijn talloze wandelroutes, maar je kunt natuurlijk ook van het ene fjord naar het andere varen of een boottocht met je gezin maken.

2. Rome in Italië

In Rome zijn vooral veel historische bezienswaardigheden te bewonderen, waarvan het Colosseum en het Pantheon de bekendste zijn. Maar ook de Trevifontein is een populaire bestemming, veel toeristen gooien hier traditiegetrouw een muntje in. Er zijn talloze markten, maar ook talloze plekken waar je uitgebreid kunt winkelen. Dit zijn bijvoorbeeld de Campo de'Fiori of de Via Veneto. Natuurlijk is er één ding dat je niet mag missen: het goede Italiaanse eten, waar je in veel goede restaurants van kunt genieten.

3. Barcelona in Spanje

Barcelona combineert alles wat het hart van een reiziger begeert: historische gebouwen, originele vrijetijdsactiviteiten, geweldige restaurants en natuurlijk het beste vakantieweer, waarvan je kunt genieten op de prachtige stranden. Je kunt je inkopen doen in El Corte Inglés of in de markthallen van La Boqueria. La Rambla is ook altijd een wandeling waard. Barcelona heeft ook veel bars, cafés en nachtclubs te bieden.

4. Istanbul in Turkije

Istanbul is diverser dan bijna elke andere stad, omdat de vele culturen die de stad ooit gevormd hebben nog steeds terug te vinden zijn in de verschillende wijken van deze prachtige Turkse stad. Hier kun je van alles ontdekken, bijvoorbeeld de mooie cafés in Kadiköy, de heilige plaatsen in Sultanahmet of de gebouwen in Europese stijl uit de 19e eeuw in Beyoglu. In de wijk Nisantasi kun je kiezen uit een ruim aanbod aan mode en uitgebreid winkelen.

5. Tenerife, Canarische Eilanden

Tenerife is ook een van de populairste bestemmingen in Europa, want ook hier is veel te ontdekken en te beleven. Een populaire bestemming hier is bijvoorbeeld de berg Teide, omdat dit de hoogste berg van heel Spanje is. Bezoek ook het Nationaal Park Teide met zijn vulkanische rotsformaties. Je kunt een heerlijke strandvakantie doorbrengen in de badplaats Los Gigantes. Maar ook het Loro Park is een populaire bestemming, want hier kun je tropische vogels bewonderen.

6. Londen in Engeland

Londen staat bekend om fish and chips, maar ook om verschillende bezienswaardigheden. Deze omvatten de London Eye, Buckingham Palace, het British Museum of de Tower of London. Deze stad is populair vanwege de muziekevenementen, de vele kunsttentoonstellingen, spannende musicals, diverse markten en heerlijke kraampjes met streetfood. Londen heeft ook veel mooie parken waar je op warme zomeravonden kunt picknicken. Daarnaast is museumbezoek erg populair in Londen en daarom is er ook de "Museums Late" - zo kun je kunstwerken van verschillende kunstenaars zelfs 's avonds laat in het museum bewonderen.

7. Venetië in Italië

Verreweg de mooiste en tegelijkertijd meest mysterieuze stad van Europa. De lagunestad maakt indruk met haar vele waterwegen, smalle en kronkelende straatjes en haar romantische en dromerige flair. Als je in Venetië bent, moet je zeker een gondelvaart maken: het is een unieke ervaring om rondgereden te worden tussen huizen die dicht bij het water staan. Er zijn talloze cafés, bars en restaurants waar je van kunt genieten. Kunst is ook erg belangrijk in Venetië. Op straat kom je vaak straatartiesten en muzikanten tegen die je zintuigen zullen betoveren. Venetië wordt ook wel de stad van de maskers genoemd en is ideaal om carnaval te vieren.

Inhoudsopgave

Lonely Planet Italy

Lonely Planet's Italy is de meest uitgebreide gids die uitgebreid ingaat op alles wat het land te bieden heeft, met aanbevelingen voor zowel populaire als minder bekende ervaringen.

€ 21,63

super product

National Geographic Stargazer's Atlas: The Ultimate Guide to the Night Sky

Dit uitgebreide boek is rijk geïllustreerd met heldere foto's en informatieve kaarten en grafieken en is de perfecte gids voor iedereen die de wonderen van de nachtelijke hemel ontdekt, van degenen die net de sterrenbeelden leren kennen tot toegewijde telescoopwaarnemers.

€ 36,99

super product

Beoordeel dit artikel

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Op koopjesjacht

De populairste bestemmingen in Europa

Huurauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *