Checklist voor je stedentrip

Met deze 7 tips gaat er niets mis!

Inhaltsverzeichnis

1. Maak een paklijst

Maak een paklijst en neem geen overbodige spullen mee, dus pak alleen het hoognodige in. Niet te veel topjes, maar ook niet te veel broekjes. Twee paar schoenen is ook voldoende. Zeg vaarwel tegen het idee van "voor het geval dat", want je zult eindigen met een volle koffer die meer geschikt is voor een grote vakantiereis in plaats van een stedentrip.

2. Documenten controleren

Bij het plannen van je reis moet je rekening houden met de inreis- en verblijfsformaliteiten en je hierover uitgebreid informeren. Zorg ervoor dat zowel je identiteitskaart als je paspoort nog geldig zijn. Sommige landen vereisen een paspoort dat nog enkele maanden geldig is na de datum van terugkeer.

3. Houd je aan de voorschriften

Als je met het vliegtuig reist, controleer dan de voorschriften van de betreffende luchtvaartmaatschappij met betrekking tot het gewicht en de afmetingen van handbagage en andere bagage. De luchtvaartmaatschappijen hebben soms andere voorwaarden, als je je daar niet aan houdt, kan dat soms tot dure toeslagen leiden.

4. Lichte bagage

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij mag je handbagage van ongeveer 10 kg meenemen. Maar zoals gezegd, controleer dit bij je luchtvaartmaatschappij om zeker te zijn dat je aan de veilige kant zit en om extra kosten te vermijden. Voor handbagage gebruik je best een kleine koffer die je ook op wieltjes kunt trekken. Het is aan jou of je een zachte koffer of een harde koffer gebruikt. Er bestaan ondertussen al harde koffers die qua gewicht nauwelijks verschillen van de zachte koffers.

5. Vloeistoffen in de cabine

Denk ook aan dit voorschrift, want in de cabine mag je alleen flessen of verpakkingen van maximaal 100 ml meenemen, die ook in een doorzichtige plastic zak (20 x 20 cm) moeten zitten. De plastic zak moet goed gesloten zijn en de afzonderlijke items mogen niet te dicht op elkaar verpakt zijn. Er is slechts één zak per passagier toegestaan.

6. Elektriciteit

Voordat je aan je reis begint, moet je jezelf informeren over de lokale elektrische standaarden en indien nodig een adapter meenemen.

7. Belangrijk: een rugzak

Een rugzak is een must voor een stedentrip. Hij mag niet te groot en niet te klein zijn. Een rugzak is ook praktischer dan een eenvoudige handtas, die je altijd over één schouder draagt. Met een rugzak heb je altijd beide handen vrij en bescherm je ook je rug.

Inhoudsopgave

ECOHUB Transparante Toilettas

Transparant, duurzaam, herbruikbaar: TSA cosmeticatassen zijn transparant, waterdicht voor al je vloeistoffen/flessen.

€6,99

super product

VEEKTOMX 30000mAh Power Bank

Een powerbank is super handig, vooral als je op reis bent. Je kunt je elektronische apparaten, zoals je smartphone, altijd opladen, onafhankelijk van een stopcontact.

€34,99

super product

Beoordeel dit artikel

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

De populairste bestemmingen

10 redenen voor stedentrips

Checklist voor je stedentrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *