Langeafstandsvluchten

De beste ideeën in een oogopslag

Plan je een langeafstandsvlucht naar Noord-Amerika, Australië of een ander ver land? De voorpret van de aanstaande reis is natuurlijk groot. Maar voordat je echt kunt beginnen, staat je een lange vlucht te wachten die tussen de 10 en 20 uur duurt. Om de langeafstandsvlucht zo comfortabel mogelijk te maken, zijn er veel praktische tips. Een van de grootste hindernissen is echter om de eindeloos lange tijd in het vliegtuig door te komen. Als het erop aankomt om de vele uren boven de wolken op een zinvolle manier te vullen, bereiken sommige passagiers hun grenzen. Hier zijn de beste tips tegen verveling in het vliegtuig.

Inhaltsverzeichnis

1. Ontspan lichaam en geest

De tijd in het vliegtuig is ideaal om verschillende ontspanningstechnieken te oefenen. Je kunt mediteren, naar een fantasiereis luisteren of je lichaam ontspannen zonder afleiding.

Er zijn nu veel geweldige meditatie apps die je uitnodigen om te ontspannen en te mediteren. Je kunt de app het beste downloaden voordat je gaat vliegen. Of het nu gaat om Body Scan, Loving Kindness Meditatie of Mindfulness Meditatie, al deze meditatietechnieken helpen je om je geest te ontspannen tijdens de vlucht.

Natuurlijk, als je al wat meer geoefend bent in mediteren, kun je ook zonder app of instructies mediteren. Wist je dat meditatie stress en angst vermindert en de bloeddruk verlaagt? Vooral als je last hebt van vliegangst, kun je baat hebben bij meditatie.

Tip: Kies ongeveer 14 dagen voor je vlucht een meditatieoefening en doe die elke dag. Onze hersenen houden van routines en hoe vaker we iets doen, hoe gemakkelijker het voor ons is om te ontspannen terwijl we het doen. Als je de meditatieoefening eenmaal hebt gedaan in het vliegtuig, schakelen je hersenen over op de ontspanningsmodus omdat ze al weten wat er gaat komen.

Komt je lichaam helemaal niet tot rust tijdens de vlucht? Misschien is Progressive Muscle Relaxation van Jacobson meer geschikt voor jou. PMR is gebaseerd op het bewust aanspannen en ontspannen van spieren. Eerst span je je spieren 5 seconden aan en daarna ontspan je ze 10 seconden bewust. Zo werk je stap voor stap door het hele lichaam.

Je begint met de rechtervoet, linkervoet, rechteronderbeen, linkeronderbeen, rechterbovenbeen enzovoort. PMR heeft een ontspannend effect op lichaam en geest en tegelijkertijd doe je iets goeds voor je onevenwichtige spieren. Naast PMR kun je natuurlijk ook af en toe opstaan, je benen strekken en wat activiteit krijgen.

2. Afleiding en vermaak

Natuurlijk zul je je tijd in het vliegtuig niet doden met alleen meditaties of PMR. Het is ook belangrijk om een aangepast entertainmentprogramma te hebben om je tijd boven de wolken zo aangenaam mogelijk te maken. Natuurlijk biedt de luchtvaartmaatschappij je een entertainmentprogramma. Je kunt verschillende films of series kijken om de tijd te doden. Als je hier niet 100% op wilt vertrouwen, kun je voor vertrek je favoriete films, series of documentaires downloaden.

Neem ook voldoende leesmateriaal mee. Lezen is de klassieke remedie tegen verveling in het vliegtuig. Natuurlijk hoef je geen dikke boekwerken in te pakken en je bagage onnodig te belasten – lichtgewicht e-readers zijn vooral handig op reis. Zo heb je je hele bibliotheek bij je zonder dat je veel hoeft mee te nemen. Verschillende tijdschriften en magazines zijn ook praktisch. Luister je liever naar je favoriete boeken? Download dan vooraf voldoende podcasts en luisterboeken.

Kindle (2022) – de lichtste en meest compacte Kindle, nu met een 6” scherm met een hoge resolutie van 300 ppi en 2x zoveel opslagruimte | Zwart

Gemakkelijk en zorgeloos lezen! Met deze e-reader kun je zoveel boeken meenemen op reis als je wilt.

€109,99

super product

3. Werk aan het vliegtuig & plan vooruit

Oké, dit klinkt in eerste instantie waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk, maar het vliegtuig is de ideale plek om wat monotoon werk op je laptop te doen. Als je bepaalde dingen zoals boekhouden of andere dingen hebt uitgesteld voor je reis, of er gewoon nog niet aan toe bent gekomen – dan is dit het perfecte moment om het te doen.

Na de vlucht heb je deze dingen ook gedaan en kun je helemaal ontspannen aan je vakantie beginnen. Als je student bent, kun je de tijd gebruiken om te studeren. Of je kunt je aankomende reis in detail plannen.

Inhoudsopgave

Nekmassageapparaat Shiatsu-massagekussen

Lange vluchten betekenen vaak nek- en rugpijn. Met dit massagekussen kun je je spieren snel ontspannen.

€88,99

super product

Mr. Wonderful - Reisplanner, hier begint een onvergetelijke reis

Heb je nog geen tijd gehad om je reis te plannen? Dan is het op zijn laatst tijd voor het vliegtuig! Met deze reisplanner is het snel & gemakkelijk.

€18,33

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Last-minute vluchten

Visum aanvragen

Paklijst voor zomervakantie

Langeafstandsvluchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *