Huurauto

Houd dat in gedachten

Het boeken van een huurauto is in de meeste gevallen probleemloos mogelijk en vaak zelfs bijzonder voordelig – althans op het eerste gezicht. Het is niet ongewoon dat verborgen extra kosten op de loer liggen in huurautocontracten.

Inhaltsverzeichnis

1. Vroeg boeken

Je moet een huurauto niet last minute boeken, want als je je reis in het hoogseizoen begint, betaal je meestal aanzienlijk hogere prijzen voor een huurauto. Daarom is het de moeite waard om de huurauto zo vroeg mogelijk te boeken. Bovendien heb je met een vroege boeking nog steeds een ruime keuze qua model en uitrusting.

2. Overweeg extra kosten

Bepaalde accessoires, zoals een kinderzitje of een navigatiesysteem, zijn meestal extra diensten die extra kosten met zich meebrengen. Als de bestuurder jonger is dan 25 jaar, kunnen er ook extra kosten van toepassing zijn. Kijk goed naar de extra kosten en vergelijk ze met andere aanbieders, want de prijzen kunnen sterk variëren.

3. “Volle aanbieding” – beter van niet.

Er zijn autoverhuurbedrijven die de zogenaamde “volle tank aanbieding” aanbieden. Dit betekent dat je de auto meeneemt met een volle tank en hem aan het einde terugbrengt met een lege tank. Het klinkt op het eerste gezicht niet slecht, maar het is eigenlijk geldverspilling. Want bijna geen enkele autoverhuurder rijdt de auto daadwerkelijk helemaal leeg. De beste optie is daarom nog steeds de beproefde “vol-vol-variant”, waarbij je de auto met een volle tank ophaalt en aan het einde van je vakantie met een volle tank inlevert.

4. Lees het huurcontract niet alleen door

De huurovereenkomst voor je huurauto moet je van tevoren goed lezen en nooit even doornemen en dan ondertekenen. Vooral als je bestemming in Zuid-Europa ligt, is het mogelijk dat er huurovereenkomsten zijn met verborgen extra kosten, die niet eens in het gesprek worden genoemd. Let daarom op de regels over kilometerbeperkingen, aanvullende verzekeringen of pechhulp. Belangrijk om te weten: Zodra het contract is ondertekend, wordt alles wat in het contract staat als geaccepteerd beschouwd. Teken dus alleen als je het contract van tevoren grondig hebt gelezen.

5. Verzekeringsdekking voor de huurauto

Verzekeringsdekking voor de huurauto is een van de belangrijkste punten. Consumentenexperts raden een eigen risico af en raden een uitgebreide verzekering aan, die alle kosten dekt in geval van schade. De uitgebreide verzekering is iets duurder, maar uiteindelijk is het de moeite waard, mocht er een schadegeval zijn. Het is ook belangrijk dat schade aan de onderkant van de auto of steenslag meeverzekerd is.

6. Bekijk de auto van dichtbij als je hem ophaalt

Je moet er in elk geval de tijd voor nemen, anders kan het onaangename gevolgen hebben. Bekijk het voertuig zorgvuldig en als je gebreken vindt, breng het verhuurbedrijf dan onmiddellijk op de hoogte. Neem voor de zekerheid ook foto’s van deze gebreken, zodat je gedekt bent als je het voertuig terugbrengt en kunt bewijzen dat de gebreken niet door jou zijn veroorzaakt.

7. Inleveren van de huurauto

Een huurdag komt bij de meeste autoverhuurbedrijven overeen met precies 24 uur. Dus als je de huurauto bijvoorbeeld om 12 uur ophaalt en de volgende dag om 14 uur terugbrengt, betaal je een volledig dagtarief voor 2 uur. Als je geld wilt besparen, moet je de teruggave heel zorgvuldig plannen.
Inhoudsopgave

Reiskussen

Het traagschuim reiskussen is 100% puur zonder toevoegingen en, in tegenstelling tot andere reiskussens, gemaakt van exact hetzelfde materiaal als 's werelds grootste traagschuimfabrikanten.

€21,76

super product

GoPro CHDHX-111-RW HERO11 Black

Voor unieke opnamen gaat er niets boven een GoPro! Hiermee maak je foto's en video's met een hoge resolutie, zowel op het land als onder water.

€449,00

super product

Beoordeel dit artikel

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Op koopjesjacht

De populairste bestemmingen in Europa

Huurauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *