De populairste bestemmingen voor stedentrips

In Europa en wereldwijd

Inhaltsverzeichnis

Parijs

Of je het je nu realiseert of niet, Parijs zal altijd een van de mooiste steden van Europa blijven.
De “Stad van de Liefde” staat over de hele wereld bekend om zijn cafés, bars en restaurants, die perfect passen in het romantische stadsbeeld.

Het Louvre, de Eiffeltoren en de Sacré-Cur zijn ‘s werelds beroemdste bezienswaardigheden van de hoofdstad van Frankrijk. Als je het onvergetelijke wilt meemaken, ben je welkom om met je partner door de straten van de hoofdstad te wandelen en eventueel de hele stad te bekijken vanaf de Galeries Lafayette. Voor een unieke ervaring kun je bovendien de catacomben onder de vloer van de stad betreden voor een kijkje van dichtbij.

Venetië

Venetië is niet alleen een van de beroemdste steden in Italië en zelfs in de wereld, maar met zijn kleurrijke gebouwen, stenen bouwwerken en gondelkanalen is het ook een van de populairste bestemmingen in Europa en zelfs in de wereld.

De voormalige Europese handelshaven is nu een stad van kunst en cultuur. Als je er ooit bent, moet je een kijkje nemen bij de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheden van de stad. Dit zijn bijvoorbeeld de San Marco-kerk of de Rialtobrug.

Absolute hoogtepunten zijn de gondelvaart, een bezoek aan de Rialtomarkt of zelfs het carnaval in Venetië.

Absolute highlights are the gondola ride, a visit to the Rialto market, or even the carnival in Venice.

Praag

De “Gouden Stad” van Europa concurreert goed met Parijs, de “Stad van de Liefde” met haar romantiek. 
Het is de hoofdstad van Tsjechië, dus het is niet ver weg.

De eeuwenoude stenen bruggen zijn bekende en zeer populaire bezienswaardigheden voor toeristen. Naast de bruggen heeft de stad prachtige steegjes met architectuur die ware kunst is.
Een andere bezienswaardigheid is het oude Koninklijk Paleis. Je kunt zelfs echt onder de indruk zijn van het verbazingwekkende versierde interieur in de Vladislav Hall van het enorme paleis.

Verder worden de Daliborka, het Gouden Straatje, de Heilige Kruiskapel, de Spaanse Zaal en de Sint-Vituskathedraal beschouwd als historische bezienswaardigheden van Praag.

Furthermore, the Daliborka, the Golden Lane, the Holy Cross Chapel, the Spanish Hall and St. Vitus Cathedral are considered historical landmarks of Prague.

Barcelona

De wereldberoemde stad Barcelona verschilt enorm van de rest van het land. Hier leven de inwoners met hun eigen taal en cultuur, waardoor er in vergelijking met de rest van Spanje een heel andere sfeer hangt.

In Barcelona zijn er veel parken, voetgangerszones, markten en een waterkant. Het is dus duidelijk dat deze gastvrije stad een van de populairste bestemmingen in Europa is.

Als je al in Barcelona bent, moet je ook de promenade “La Rambla” bezoeken en van de gelegenheid gebruik maken om Barcelona te bekijken vanaf de heuvel Montjuïc.

Rome

Rome is ook al heel lang een van de mooiste bestemmingen voor stedentrips binnen Europa. In de hoofdstad van Italië kun je gemakkelijk ontdekken, maar kom je altijd verrassingen tegen. Zoals bekend doet de stad denken aan het oude Romeinse Rijk.

Het Colosseum is met zijn omvang en geschiedenis waarschijnlijk de bekendste en aantrekkelijkste bezienswaardigheid in Rome voor toeristen. Naast de bezienswaardigheden is het echter ook een aangenaam mooie ervaring om door de steegjes van Rome te lopen, waar je langs talloze restaurants komt en hier en daar interessante straatartiesten tegenkomt. Bovendien is er het Sint-Pietersplein, dat in Rome beroemd is vanwege het aanzienlijke nachtleven. Het maakt deel uit van het grondgebied van Vaticaanstad, dat ook wordt omringd door kunstwerken en gebouwen.

Naast de spectaculaire hotspots is Rome ook populair om zijn fantastische eten, koffie en ijs.

Inhoudsopgave

Vomgomfom Reisplunjezak

De ideale tas voor stedentrips! Perfect geschikt voor dames en heren.

€58,31

super product

RETO Ultra Wide & Slim Film Camera - Cream (wit) - analoge groothoekcamera 22mm - Vivitar Ultra Wide - Superheadz

Leg je mooiste momenten vast en verzamel fantastische herinneringen

€33,45

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

De populairste bestemmingen

10 redenen voor stedentrips

Checklist voor je stedentrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *